vrijdag 30 september 2011

BUMA, SENA EN STEMRA

  • Van A tot Z geregeld

  • Van a tot z geregeld

    Onbezorgd genieten van uw bedrijfsfeest of evenement!
    Nederland telt vele organisatiebureaus. Nog altijd is het organiseren van feesten en evenementen een vrij beroep. Sommige bureaus zijn goed, andere (helaas) ‘goed fout’. Niets is zo ellendig als wanneer u onverwachts voor verrassingen komt te staan. Want hoe verrassend uw evenement ook is; op verrassingen achteraf zit u niet te wachten. Kies daarom altijd voor een bureau met een jarenlange, uitstekende reputatie: een specialist die u kunt vertrouwen. Wij dragen met genoegen zorg voor alle aspecten. Van de locatie tot licht en geluid, en van het entertainment tot de catering. Bij Muziek- en Showbureau Jan Vis weet u vooraf precies wat de totale kosten zijn, inclusief sociale lasten en muziekrechten.

    Buma/Stemra 

    Muziek waar we soms al decennialang van genieten, is het geestelijk eigendom van componisten en tekstschrijvers. Wie deze muziek wil gebruiken, hoort daar een vergoeding voor te betalen. Buma/Stemra incasseert en verdeelt die vergoedingen voor aangesloten muziek-auteurs en -uitgevers. Een ingewikkeld proces als u bedenkt dat er tienduizenden muziekgebruikers zijn en twee miljoen aangemelde muziekcreaties. Maar Buma/Stemra doet meer, zoals bescherming van het muziekauteursrecht en ondersteuning van het Nederlands muziekproduct. Er is een taakverdeling tussen Buma en Stemra. Buma gaat over het openbaar maken van muziek, zoals liveoptredens, muziek in de supermarkt of horeca en radio- en tv-uitzendingen. Stemra gaat over het verveelvoudigen van muziek. Denk aan de productie van cd’s en dvd’s. Samen regelen Buma en Stemra de voorwaarden voor andere toepassingen, zoals muziek op internet. Voor muziekgebruik op podia en tijdens evenementen geldt een tarief gebaseerd op de recette. U betaalt een klein percentage van de bruto-ontvangsten uit bijvoorbeeld entreegeld, subsidies en sponsorgeld. Als er geen sprake is van een recette, dan stelt Buma het tarief vast op basis van het totaalbedrag aan gages of de uitkoopsom. Verder is de omvang van de ruimte waar de muziek te horen is van belang voor uw betaling.
    Gebruikt u muziek tijdens uw evenement? Dan is het een heel karwei om daarvoor bij de verschillende individuele muziekauteurs toestemming te vragen en een betaling te regelen. Gelukkig kunt u deze toestemming via één instantie regelen: Buma/Stemra. Muziek- en Showbureau Jan Vis heeft een licentie en mag namens Buma/Stemra dit geld incasseren. Voor u een zekerheid dat u achteraf niet meer voor onverwachte kosten komt te staan.
    Wilt u meer informatie over regelingen en tarieven?
    Wij sturen u graag een brochure toe.

    Kies voor Zekerheid

    VECTA, de Vereniging van organisatoren voor Evenemen-ten, Concerten en TheaterActiviteiten, is een nationale organisatie voor bedrijven die commerciële activiteiten ontwikkelen op het gebied van het organiseren van eve-nementen, concerten, en theateractiviteiten, waarbij ook arbeidsbemiddeling ten behoeve van artiesten en musici een belangrijk onderdeel vormt. VECTA werd opgericht in 1956 met als doel het behartigen van de collectieve belangen van de amusementsbranche in het algemeen en van haar leden in het bijzonder. Het VECTA-logo staat voor professionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. VECTA is door de overheid erkend als brancheorganisatie en is aangesloten bij MKB Nederland. Muziek- en Showbureau Jan Vis is lid van VECTA.

    Grip op het ongrijpbare

    Bij de organisatie van uw evenement mag niets misgaan. Of het nu gaat om een optreden, een feest, een incentive of een presentatie: alles moet vlekkeloos verlopen. Daarom schakelt u Muziek- en Showbureau Jan Vis in. We hebben oog voor alle details en zorgen dat u en uw gasten optimaal genieten. Maar toch zijn er altijd factoren waar niemand invloed op heeft. Denk aan ziekte of overlijden van gezichtsbepalende personen. Of een nationale ramp of rouwperiode. Maar ook aan de uitval van een artiest. U kunt er niets aan doen, maar zit wél met de gevolgen.

    Snel geregeld!

    Daarom kunt u elk evenement bij Muziek- en Showbureau Jan Vis verzekeren via het VECTA Garantiefonds. Als uw evenement wordt geannuleerd als gevolg van risico’s die u niet kunt vermijden, beperkt het VECTA Garantiefonds uw financiële consequenties tot een minimum. U kunt deze verzekering afsluiten voor slechts drie procent van het totaal te verzekeren bedrag (exclusief btw). Bovendien is de aanmeldingsprocedure erg eenvoudig.
    Wilt u meer weten over het VECTA Garantiefonds? Of bent u benieuwd naar de voorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten